Dobro došli

Dobro došliDobro došli na stranicu Porsche Club Bosnia and Herzegovina!

Porsche Club BiH osniva se s ciljem razvoja i čuvanja Porsche mita. Uskoro će svi bh. ljubitelji porschea na ovom mjestu moći pronaći sve detalje i važne informacije, te aktuelnosti vezane za sve aktivnosti kluba u BiH.

Porsche klubovi postoje još od ranih pedesetih godina prošlog vijeka i važe za najjaču mrežu klubova jedne automobilske marke.

Članovi kluba koriste benefite članstva, razmjenjuju iskustva. Kroz organizirane vožnje i takmičenja Porsche automobilima mogu osjetiti sve prednosti ovog kultnog automobila.

Među najatraktivnijim aktivnostima svakako ćemo imati amaterske auto utrke vlasnika Porschea, treninge, kao i škole napredne i sportske vožnje. U programu našeg kluba biće neizostavne i turističke vožnje te organizacija raznih društveno – zabavnih i kulturnih događaja, od kojih će neki biti i humanitarnog karaktera. 2019. godine Porsche Klub BH kao srebrni donator učestvuje u akciji prikupljanja sredstava na donatorskoj večeri za djecu oboljelu od karcinoma.

2020.g. učestvujemo u akcijama prikupljanja sredstava za RaceforCure i za kupovinu novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, djecu osoba sa invaliditetom i djecu sa invaliditetom.